Celoteh di malam hari :)

ASSALAMUALAIKUM

Hye peeps ! How are you ? Alhamdulillah . Sebenarnya ana saja nak kongsikan cerita , saja sementara nak tidur kan ? Heee ~ Tittle kali ni pun unik sikit kan ? *kononnya* . Okay , let`s start our story :)

Tadi pepagi lagi dah balik kampung . Tak la awal sangat , dalam pukul 8:30 pagi dah keluar dari rumah . Terus ke Tanjung Dawai , singgah rumah makngah kejup . Memang dah jadi rutin . Bila balik kampung ja mesti akan singgah situ . Tak kira la masa nak balik kampung atau lepas balik kampung . Dah alang - alang lalu situ kan .

Dalam pukul 12:00 tegahhari macam tu baru la kami gerak balik rumah tok . Lama kan kami drop dekat rumah makngah ? Mana tak lama , siap dengan makan tegah hari sekali . Tu yang lama . Balik rumah tok dengan perut kenyang semua . Kenyang perut senang hati :) 

Dah balik kampung taktau nak buat apa , tidur kejup . Tapi tadi tertidur punya la lama . Tu punca tak boleh tidur malam ni *kantoi* :D . Terjaga ja tadi dah pukul 4 petang . Lepas makan tu lepak kat luar rumah tu , tak sampai 15 minit tetiba dengar bunyi enjin kereta masuk kawasan rumah tok . Pelik jugak tengok tok , sebab dia tengok kereta tu macam dia tak kenal .

Biasa la kan jarang jumpa , jadi pelik sikit la . Bila sampai ja kereta tu depan rumah sekali tengok bukannya kereta tapi van . Terkejut mak jemah . Hahaha , penuh satu van tu . Macam orang nak mai meminang pun ada *trollface* . Rupa-rupanya yang datang rumah tok tu sepupu dari KL . Lama ouh kami tak jumpa .

Tujuan utama anak-anak Maklang ialah sawah padi . Bergambar sakan la dyorang . Normal la tu orang bandar bila masuk kampung ja jadi macam tu la . Sama jugak orang kampung masuk bandar . Okay , bila dah sembang apa semua . Masa tengah makan tu anak maklang yang Abg Own tu dok sembang-sembang dengan abah . Tetiba Abg Tok Ki hulur dia punya Samsung Note *jeles* . Tunjuk gambar khawin Kak Jannah *bertambah jeles*

Ya Allah , cantik sungguh ciptaanMu . Seriously cantik . Bukan ja pengantin yang cantik , pengapit dia pun sama cantik . Jeles tengok dyorang boleh pi wedding Kak Jannah :( .. Ana tak boleh pi sebab abah ada kerja kat sini .

Ana cuma tengok melalui gambar je lah . Sedih okay . Nanti bila dah dyorang upload gambar , Insyaallah ana akan post lagi okay ? Tunggu tau !

Sambung pasal tetamu yang datang rumah tok tadi . Hehehe , seronok bila kumpul semua adik beradik . Riuh satu rumah . Handsome-handsome okay sepupu ana yang tu *perasan* . Dah lama tak jumpa . Tapi ana dengan adik-adik ana ni style tak sembang dengan sepupu yang jarang jumpa ni . Kononnya malu , hee ~ kalau korang mesti dah bersembang kan ? Kami memang pelik pun .

Okay la , ana stop sini dulu . Dah panjang lebar bercerita ni . Insyaallah kita jumpa lagi okay :)

Hello Hello Hello ! !

ASSALAMUALAIKUM

Hye's ! Wah wah wah ! tengok tittle kali nih . Semangat kan ? Bukan selalu pun mood semangat ni datang kan ? Sekali sekala ja . Eh , ni bukan semangat patriotik ka apa ke okay . Ni just semangat nak update blog yang comel lagi cantik ni *k perasan* hee ^_^ v

We start our story now . Actually yang ana semangat sangat nak update blog ni bukan apa . Tapi disebabkan tengok blog RUSHDA yang punya panjang dia update tu membuatkan ana rasa semangat macam mana entah . CLICK HERE

Pelik kan ? Ada jugak orang macam ana ni kan ?*abaikan* . Okay , dah alang -alang tengah update ni kan , ana nak ucapkan Happy Birthday To Farah Lailatulnisa Bt Abdul Rashid . Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki . Amin . Farah , aq mintak maaf eh , sebab lambat wish . Ingatkan boleh la jadi orang first yang wish . Rupa - rupanya orang yang paling last . Sebenarnya birthday Farah 18/12/1996 . Tapi ana wish dekat dia 19/12 , tepat pukul 12:00 pulak tu . Sorry sekali lagi .

Second kepada Kak Adilah . Tahniah kak , sebab sekarang ni dah dapat Lesen P . Tahniah sekali lagi . Kak Adilah ni ana kenal masa pergi buat latihan memandu tu la . Akak ni comel orangnya , ceria , sporting , peramah dan lain - lain lah . Kalau nak kenal akak ni , cari dekat fb . TEKAN SINI

Third untuk kawan ana RUSHDA . Ni lah kawan ana yang agak rapat dengan ana . Kami rapat mungkin sebab kami ni sekepala kut . Heee ~ Anyway kepada RUSHDA , aq tahu hang terasa dengan TWEETY aq . Sorry sebab buat hang terasa dengan TWEETY aq . Takdak niat pun nak buat hang terasa . Sekali lagi aq mintak maaf . Kawan Buat Selamanya :)

And last sekali buat Nur Aliaa . Aliaa , awak tahu tak betapa rindunya saya kat awak . Bila saya rindu awak , gambar awak akan jadi gambar depan handphone saya . Selain tu saya akan dengar balik suara awak . Saya sayang awak adik . Love You :)

Okay sampai sini dulu . Dah jadi macam tempat luahan perasaan pulak kan ? Dan sememangnya tempat ni untuk meluahkan perasaan kan ? Okay ana tahu korang tak faham dengan ayat ana . Sebelum ianya menjadi lebih teruk , ana stop sini dulu . Jumpa lagi di lain entry okay . Assalamualaikum .

Holidays :')

ASSALAMUALAIKUM

Hye ! terajin sikit pagi ni . Sekali post 2 entry untuk korang semua . Rajin-rajin kan lah diri anda untuk baca entry dalam blog ni ye :)

Holiday ? Korang pergi mana cuti-cuti ni ? Mesti pergi Luar Negeri kan ? Luar Negeri tu memang dah confirm . Luar Negara ? Mesti ada ni diantara pembaca yang bertuah ni . Untung lah korang . Sampai ke Luar Negara *stop buat ayat sedih please* -,-

Minggu kedua ana tak pergi mana-mana sebab sibuk dengan buat lesen *sibuk la sangat kan?* Start minggu ketiga baru lah berholiday . Holiday ana pergi KL ja . Okay la tu kan dapat jugak pergi holiday daripada tak pergi langsung tu kan ?

Ana pergi hari Khamis malam . Macam biasa la kan . Kalau nak pergi mana-mana ja mesti kami akan bertolak malam . Kami stay sana 5 hari 4 malam . 2 malam di Mandrain Court Hotel dan lagi 2 malam di Orchard Hotel . Best jugak sebab berpeluang ke Stadium Bukit Jalil 1 Disember tu . Malaysia lwn Indonesia . Memang penuh la stadium tu .

Seperti biasa memang tak sah kalau pergi KL tak pergi Low Yat . Ya Allah , masuk situ memang kena kawal nafsu betul-betul . Dugaan dia Masyaallah , hebat sungguh . Kalau ikutkan hati memang rasa nak beli ja Blackberry tu . Tapi apa kan daya , duit tidak mencukupi . Hmmm , asal jumpa ja kedai jual BB , ana yang macam ghairah terlebih . Mana tak ghairah , dah lama ana nakkan BB , tapi tak dapat-dapat sampai sekarang .

Abah cakap 'takpa , tanya dulu harga dia . Nanti kita balik Penang , kita beli dekat sana' . Ana terus macam , 'hmmm memang aku akan beli guna duit aku sendiri la jawabnya' . Malas nak letak harapan tinggi-tinggi . Sebab tu la tak sabar-sabar nak buka sekolah . Nak main kut and ana akan jadi orang first yang akan dapat duit kut tu . Bila dah dapat , yeaayy BB satu ! *perasan*

Hmmm , okay lah . Ana nak kena tidur dulu dah sebab pagi esok kena bangun awal nak balik kampng kata Umi . Anyway thanks sebab sudi baca . Bye :)


Pengalaman Baru :')

ASSALAMUALAIKUM

Aaccuummm ! sorry terlepas pulak . Tsk tsk tsk *bersin* . Ni la jadinya bila dah berkurun tak bersihkan blog ni *menipu* . Okay , first sekali ana nak mintak maaf la sebab ana jarang post any story dalam blog ni . Actually ana memang nak post story pun tpi disebabkan 'MALAS' , apa pun tak boleh ! *trollface*

Eh, terlupa pulak Hye Pembaca-Pembaca Yang Cantik Lagi Handsome . Okay , kali ni ana ada story . Kalau takdak story , tak terhasil la entry untuk kali ni kan ? *tolak masuk gaung* . See , title please ! *merapu lagi*

Lepas ja cuti sekolah hari tu , ana dengan 2 orang lagi kawan ana pergi daftar buat lesen . Awalnya semua pergi sekali . Kononnya takut nak pergi sorang-sorang . Okay , first pi dengar ceramah 3 jam then pergi buat test undang-undang . Start daripada test undang-undang tu la kami terpisah . Terpisah sebab ana nak cepat-cepat pi buat test undang-undang tu . Yakinlah kononnya boleh jawab soalan tu kan .

Alhamdullillah , masa naik van yang disediakan tu terjumpa dengan kawan ana . Kami satu kelas tahun 2011 . Rasa tenang la sikit sebab ada kawan . Bila dah siap semua urusan disitu dan Alhamdullilah ana lulus tunggu dalam masa seminggu siaplah lesen L .

Masa akak tu call suruh pergi ambil lesen tu ana pergi holiday , KL je pun ha . Lepas balik Penang , esok tu ana pergi la ambik lesen sekali gus tetapkan hari untuk buat latihan memandu pulak . Eh , terlupa pulak nak bagi tahu . Ana ambik lesen motor ja . Kereta tak boleh lagi . Takut -,-

Hari Khamis baru ni ana dengan Nadia *kawan ana* pergi buat latihan . Ya Allah , masa mula-mula tengok diaorang naik motor tu dah ada rasa yakin boleh buat . Sekali masuk round yang kedua kebanyakkan budak cina yang tak berapa mahir bawa motor , memang down terus . Takut tengok diaorang . 

Tiba lah masa untuk giliran kami . Memang cuak habis la . Ada sorang pak cik tu dia akan bagi tahu kami yang first time pergi buat latihan tu cara-cara semua la . Mula-mula tu confident ja . Sekali pak cik tu cakap 'Okay , boleh jalan' , ha ambik kau . Terketar-ketar . Lain yang orang suruh buat , lain yang ana buat . Dengan ramai orang yang tengok . Memang bertambah-tambah la cuak .

Kami sempat buat satu round ja , and ana tak boleh untuk meniti dengan brek kecemasan . Malu jugak bila meniti tu tak lepas kan . Jatuh awal ja ha *tutup muka dengan bantak busuk* . Hahaha , takpa la nanti pergi banyak kali Insyaallah boleh .

Okay la ana stop sini dulu okay . Thanks sebab sudi luangkan masa untuk baca entry kali ni . Tiada pembaca maka tiadalah entry . Hahaha *start merapu balik*


Doakan untuk ana dengan kawan ana Nadia ye . Insyaallah kami boleh buat . Takut pulak bila pikir balik pasal tu . Thanks sekali lagi :) 

I Need You

ASSALAMUALAIKUM

Accuumm !*blog berhabuk teruk* , lamanya tak update blog ni . Dah berhabuk dah pun . Actually selalu jugak singgah sini but I dont post any story pun . Bila nak post something ja mesti terpikir yang gambar tak upload lagi dan itu membuatkan ana rasa malas nak mengupdate blog . Sorry yea :)

Berdasarkan tittle diatas , ana sangat-sangat memerlukan kawan ana yang sorang ni . Tapi dia takdak selama seminggu okay . Betapa rindunya dekat dia . Friend ! I Miss Much , I Need You :( . Dia selalu ada bila ana ada masalah , ada apa-apa yang ana rasa nak share dengan dia . Dia kawan yang paling setia dengan ana .

Sekarang dia takdak dan ana rasa sunyi sangat-sangat . Kawan , cepat la balik . Banyak story ni . Kadang-kadang orang yang jauh dari kita akan buat kita rasa tenang berbanding dengan orang yang ada di sekitar kita kan ? Dan kadang-kadang tu juga rasa macam diri kita tak diperlukan kan ? Okay la sampai sini dulu yea , jumpa lagi :')

Kawan yang paling setia ialah kawan yang selalu ada dengan kita walau macam mana keadaan kita sekalipun . Love You Friend 

Raya Korban

ASSALAMUALAIKUM

Hye ! Apa khabar ? Sihat ? *asyik2 ayat yang sama ja* . Well , tu ja modal nak tanya korang sihat ke tidak . Hehehe :") . Amacam raya korban tahun ni ? Okay ? Alhamdullillah . Apa ? ada yang tak sihat ? Haaa ni mesti kes makan daging banyak ni . Cepat makan ubat yee . Let's start out story

Seperti kebiasaannya , tiap-tiap tahun family ana akan buat kenduri sikit bila raya korban ni . Ya la daging banyak la katakan *tak banyak pun sebenarnya* . Bila buat kenduri ni ramai la saudara-mara balik berkumpul sekali kan . Tiap-tiap tahun abah akan hantar daging ke rumah Mak Ngah and buat kenduri disitu . Best ouhh

 Kami buat hari raya kedua . Hari Jumaat tu lepas sembahyang raya , masak-masak then terus balikPenang ambik daging . Lepastu pi rumah Mak Ngah bagi daging . Bila dah siap bersihkan semua-semua tu , baru balik rumah tok . Hah ni la kerja kami satu family bila tibanya hari raya korban .

Bila dah hantar daging , mestilah kena siap-siapkan tempat untuk kenduri esok tu kan ? Mulalah misi kami semua mengangkut meja , kerusi , khemah dan sebagainya lah . Fuh ! penat gila *sambil lap peluh* . Yang paling best tu kami menganggkut kerusi meja dengan motor . Haha . Alahai , dah rasa macam orang dok buat rumah tu pun ada . Jom tengok gambar dulu


tudung pun dah senget dh 

Kami berempat pantang nampak camera :")

khusyuknya my mom potong daging

 Banyak lagi gambar , jom kita tengok lagi okay .


dah macam orang siam dah ni haa

hah ! see , banyak kan ?

akhirnya , siap jugak pasang khemah ni

Gambar last sekali 

jumpa dengan adik comel ni . Nama dia Mohd Zarif Ammar

kami lagi kan ? hehe


 Tu ja yang ana nak kongsi kan dengan korang semua . Hope korang enjoy yee . Wasalam

P/S : Maaf lah entry kali ni penuh dengan gambar ja . Almaklum la raya kan , bergambar saja . Lagi satu , maaf la kualiti gambar tu tak cantikkan ? Tengoklah , orang yang ambil gambar tu pun bukannya PRO pun *ana letew* . Apa-apa pun terima kasih kerana sudi singgah ke teratak ni . 

Alhamdullillah :')

ASSALAMUALAIKUM

Hye you ! Apa khabar tu ? Sihat ? Alahamdullillah . Today I'm so happy . Why ? Let me story okay . Speeking pulak pepagi buta ni . Abaikan . Mood tengah baik ni , tu yang jadi tak tentu hala sikit . Sorry okay , wehee ~

Sebenarnya baru-baru ni ana ada bagi tahu kan yang ana baru lepas trial for SMRA . Mesti ada yang tertanya-tanya kan apa la SMRA tu . Okay , SMRA tu Sijil Menengah Rendah Agama . Peperiksaan tu cuma budak sekolah agama ja yang ambil . Tapi tak semua yang ambil .

Hari Selasa before masuk dewan peperiksaan untuk betul-betul punya exam , Cikgu Ainun ada bagi list nama sekali dgn result trial hari tu . Bila dah check semua seperti yang diduga ana dapat Rasib. Rasib tu gagal , panggakat kelima . Pangkat pertama Mumtaz , pangkat kedua Jayyid Jiddan , pangkat ketiga Jayyid , pangkat keempat Maqbul .

Bila kawan-kawan ana tanya ana dapat apa , bila ana bagiatu mesti semua tak percaya ana dapat rasib . Ana bukan bangga dapat rasib tu . Tapi ni sebagai pedoman untuk masa depan . Bila dah masuk dewan peperiksaan tu PK 1 tunjuk setiapkelas sapa yang dapat rasib .

Sampai ja kelas ana , bila check-check balik ana dapat Maqbul sebab peratus ana 38.5% . Sapa yang tak senyum kan kalau result dia lulus. Alhamdullillah . Ni semua berkat Al-Quran . Ana mengaku sebelum exam ana kuarang baca Al-Quran . Tapi bila nak exam ana selalu baca Al-Quran .

Bila ana baca Al-Quran , hati ana akan rasa tenang . Tak percaya cuba buat . Tak payah buat banyak kali sekali pun dah cukup untuk rasa perbezaan tu . Alahmdullilah , berkat baca Al-Quran ana lulus untuk trial . Tapi ana masih lagi rasa tak cukup dengan Maqbul . Apa-apa pun syukur Alahamdulillah . 

Walau apa cara sekali punana tetap akan berusaha sampai ana dapat Jayyid ataupun Jayyid Jiddan . Study last minute je ni . Siap boleh update blog lagi . Okay la , ana terpaksa berhenti . Nak sambung menghapai lagi . Ana mintak korang semua iringkan kejayaan ana dengan doa korang okay . Terima Kasih .

Cerita ni bukan untuk menunjuk-nunjuk . Tapi anggap lah ini sebagai satu pedoman . Baca lah Al-Quran walau sesibuk mana pun kita . Insyaallah , semoga Allah permudahkan segala urusan kita . Bittaufiq Wannajah :')

Happy Birthday :)

ASSALAMUALAIKUM

Hai hai hai !! Apa khabar ? sihat ? Alhamdullillah kita masih lagi diberi nikmat hidup dan sebagainya . Ana ada satu story yang nak dikongsi bersama . Jom baca .......

Hari ahad tu (7/10/2012) birthday Anas . Tahun ni dah cukup setahun dia . Anas ni sebenarnya anak mengasuh mak menakan ana . Ya Allah , ana tak boleh tengok pipi dia . Tembam sangat . Geram ouhh . Hee ~ almaklum la takdak adik kecik kan . Semua dah besar-besar belaka . Memang jadi macam tu la kan . Sebelum ana menyimpang lagi jauh , haa ni ada gambar budak kecik tu

ni la jadi nya kalau dia dah jumpa belon

Comel kan ? Cepat cakap comel *sambil asah parang* haha . Sekarang ni dia dah boleh berjalan . Tapi masih lagi takut-takut . Alah , biasa la kan budak-budak baru belajar berjalan . Eh , terlupa pulak ada lagi gambar si kecil ni .

okay , kita tahu muka kita serabai -,-

Sebenarnya ada lagi gambar budak kecil ni . Tapi ni ja yang ana sempat upload . Okay la , sampai sini dulu ye cerita kita . Ada masa kita sambung lagi okay . Assalamualaikum ~




Happy Birthday sayang . Kakak doakan semoga Anas sihat-sihat selalu yea . Aminn . Jadi anak yang soleh . Kakak sayang Anas . 




lotsoflove
atif imani 

Coretan Di Petang Hari :')

ASSALAMUALAIKUM

Hye ! jumpa lagi hari ni . Alhamdulillah . Di petang yang berbahagia ni ana ada sikit cerita nak dikongsi . Ceyh , tengok la aq bahasa kan diri dengan 'ana' takpa kan ? Saja berubah angin sikit petang ni . Jangan bosan untuk baca story2 kat sini ea awok2 sekalian . Hehe . Okay , kita teruskan . Cerita apa la yang nk dikongsikan ni ?? 

Okay2 , hari Khamis malam tu ana online lepas Isyak . Actually dah lama ana nak download movie maker . Dah macam-macam orang yang ana tanya . Tapi tak boleh jugak nak download . Tak tahu lah kenapa . Sedih k sedih T_T

Then ana try tanya sorang kawan ana ni . Dia memang pro la bab video-video ni . Tanya ja dia semua dia tahu . Bila tanya dia , dia pun cakap macam orang lain jugak . Tak boleh jugak nak download movie maker tu . Bila dah tak boleh sangat , dia pun nak tolong buatkan video tu . Dah orang nak tolong kan , bagi ja la . Hehe :)

Bila dah siap semua dia upload masuk dalam account you tube dia KLIK SINI . Dia buat biasa ja . Tak kisah la biasa ka apa ka , yang penting ada jugak video untuk kawan-kawan ana . Teringin lama dah nak buat . Tapi movie maker tak dak .

Itulah hasilnya . Apa-apa pun terima kasih kawan . Sampai sini dulu ea . Nanti kita jumpa lagi di lain entry okay . Have a nice day guys .

lotsoflove
atif imani

Rindu ?

ASSALAMUALAIKUM

Hye sekali lagi . Okay , ni last post before tidur . Tengok la tittle untuk yang ini pulak . Rindu ? Rindu siapa letew kan ? Nak tahu ?

First sekali ana rindu tokwan ana sesangat . Tokwan , kakak rindu tokwan sangat2 . Kakak harap tokwan tenang disna . Kakak bersyukur sangat tokwan meninggal di bumi Mekah . Kakak rindu tokwan .  Dah 6 tahun tokwan takdak . Al fatihah ~

Second ana rindu kawan - kawan sekolah rendah dulu . Sk Sungai Puyu . Farah Lailatul , Fatin Nurlidya , Farah Adibah , Shahirah Hanim , Syiqin , Teah , Inaz , Syuhada , Thirah , Wani , Shera , Wana , Kak Wa , Tasha , Dibah , Fitri *cousin ana* , Sipi , Syafiq , Haidar , Muas , Fazli , Azri , Emmer *kembar ana* , Safwan and semua batch 96 thun 2008 . Rindu hampa sangat - sangat . Kenangan lalu memang betul - betul manis walau ada jugak pahit tpi bila dikenang - kenang balik yang pahit turut jdi manis . Ana sayang kawan - kawan ana . Paling best kenangan di Genting Highland dgn Sunway Lagoon .

Third rindu kawan - kawan masa form one sampai la form three yang pindah tu . Naz *kembar ana* , Izni , Pijan ,Tim , Lea , Thirah and semua jugak . Rindu hampa .

And then kawan - kawan KBN . Serious rindu sangat dekat depa . Kumpulan 4 Suhaila , Aifa , Nisak , Haziqah , Mida , Ain , Anas , Haziq , Adib , Hasbullah , Muhaimin , Hafizi , Daniyal , Asraf . Rindu rindu rindu dekat hampa . Tak lupa jugak kawan - kawan dari Imam Nawawi *satu dorm* Syuhada , Mida , Timah , Fatin . Kenangan di KBN sentiasa segar diingatan aq .

See , betapa ramainya kawan ana . Ni ada lagi yang tak sebut . Sorry yang tak sebut tu ea . Cikgu - cikgu yang pernah mengajar ana since standard one until standard six . Thanks cikgu . Saya rindu cikgu semua . Ustaz Khairol jugak . Ustaz jgk mengajar aq dri form one . Thanks Ustaz . Ana rindu hampa . Thats all , bye ~

Online pagi - pagi ?

ASSALAMUALAIKUM

Hye ! sihat ? Alhamdulillah . Dah seminggu tak singgah sini . Rindu pulak . Tinggai lagi satu paper ja lagi , sabar lah wahai otak . Habis pun sat ja then 20/10 dh SMRA . Habis ja SMRA sambung lagi dengan final exam . Huhu , banyaknya exam . Malas tahu ? Okay kita tutup story pasal exam ni . Memang serabut la kalau cakap pasal exam ni kan ? Dah lama aq tak online pagi - pagi macam ni . Macam mana nak online pagi - pagi macam ni , asyik tidur awal ja kan , hee ~ Actually bosan online pagi - pagi macam ni . Lagi best kalau online waktu biasa . Sebab ? takdak orang la waktu - waktu macam ni . Bosan tahu ? Semua tidur la . Nak ada pun mungkin yang kita tak kenal kan ? Disebab kan terlalu bosan tadi , aq dengan bangganya nak bagi tahu yang aq nak download movie maker yang tak boleh - boleh sedari dulu lagi . Punya la sakit hati . Tanya habis semua orang , sorang pun tak tahu . Kalau dekat sini ada yang tahu cara - cara nak download movie maker tu bagi tahu okay ? Takmau kedekut eh , hee ~ Mulanya ingatkan dah boleh , tapi sekali tengok bukan dia . Ya Allah , rasa macam nak hempuk ja laptop ni . Bukan tu ja , sekali dengan document yang ada dalam ni dah jdi macam mana pun taktahu la . Bila off then on balik dia okay . Tadi tersilap tekan dia jadi balik . Apa la aq nak bagi tahu umi esok . Umi , kakak mintak maaf ea , hee ~ *sambil buat peace* . Okay la sampai sini dulu ea . Jumpa lagi .

lotsoflove
atif imani

Terasa sungguh bosan ..

ASSALAMUALAIKUM

hyee ! skali lagi aq muncul disni . hehe . okay baik lah , mari sni aq nk story apa yg bosan sangat tu yea .
hari ni dekat sekolah .. tadi pagi mula la tugas aq pegi ambik register dekat pejabat . Dah banyak minggu aq xbuat keja tu ttba hri ni kena buat pulak kan . Almaklum la guru kelas bru ja pegi kan . Dengan ketua kelas xdatangnya , hah ! semua bnda aq yg kena urus kan . Biasa la bila pagi2 ja mesti nampak muka guru kelas kami . Tapi pagi tdi dh xnmpk . Selalunya dia lah yang paling kerap sekali melawat kami dekat kelas tu . Secara xlangsung penghuni yang ada dalam kelas tu akan diam . Tapi pagi tadi semua tu dh xdk . Memang terasa sungguh bosan . Selalunya dia la yang dok buat kecoh dlm kelas tu . Memang sangat terasa la kan .. Tak mengapa , lama2 okay leteww . Yang penting Ukhuwah antara kami tak pernah putus .. 

Yang ni pulak untuk orang2 yang dulunya tak puas hati dengan kami and sekarang dah bebaik semula . Kepada awak and the geng *tak perlu sebut nma la* saya mintak maaf sekali lagi . Yang ni mintak maaf buat kali ke berapa pown aq taktahu la .. biaq la . Buang yang keruh dan ambil yang jernih . Memang msa aq nk reply surat tdi , ada la jgk orang yg xbrapa nk bgi kan . Tapi bila pikir balik sampai bila kita nkterus sangka buruk dengan orang kan ? biaq la orang tu tipu kita . Itu urusan dia dengan Allah . Biaq la dia . Yang penting antara kita dh tak ada apa2 prasangka okay . Aq bukan nya baik sangat nk cakap soal ni , tapi apa yg aq tahu aq cuba sampaikan . Bagi aq sekarang ni kita kawan . SALAM UKHUWAH DARI NUR 'ATIF IMANI BINTI MOHAMAD ALI .

Sampai sini dlu , yang baik datangnya dari Allah dan yang buruk datangnya dari diri aq sendiri . Jumpa lagi :')

lotsoflove:
atif imani

Sekolah , Sekolah dan Sekolah :)

ASSALAMUALAIKUM

Hye ! how are you ? Alhamdulillah . Mood raya hilang setelah kembalinya ke sekolah . Itu bgi aq la . Taktahu la korang mcm mna kan ? Sebut pasal sekolah ni , aq ada story nk story ni . baca tau samapi habis .. hee ~ Guru kelas kami iaitu Ustazah Juriah cuti bersalin selama 3 bulan . Dalam masa 3 bulan ada la guru ganti kan ? Kebetulan yang ganti tu ustaz yang mengajar aq masa form one dulu . Kiranya ustaz tu kenal la aq . Ustaz tu ajar Bahasa Arab . Nama ustaz tu Ustaz Khairol Akmar Bin Effendi . Kenal tak ? Best dia mengajar . Tapi dia sat ja kt DMW . Dia masuk situ seminggu sebelum cuti raya sampai la 30/8/2012 . Sat ja kan ? Kalau tidak sampai 11/9 , tapi ada masalah sikit , tu yang cepat tu . Kelas kami memang rapat dengan ustaz . Kelas kami tu jenis gilagila sikit . Masuk pulak ustaz yang sporting mcm tu , memang sesuai sangat la kan .

Hari Selasa tu kami cadang nk buat jamuan sikit untuk ustaz , tpi xjdi ditunda pulak pada hari Rabu . Lastlast ustaz yang belanja kami makan . Kami cuma beli kek ja . Lepas makan kami capture la . Apa lgi kan ? Eh , kejup aq upload .....


Ustaz ni la yg mengajar aq masa form one dlu :')

see . hensem kan ustaz kami ? haha


Sebelum ustaz belanja kami makan ni , ustaz dh belanja budak kel;as 3 Baihaqi . Ustaz mengajar depa jugak . At the same time ada pulak orang nangis2 tengok kami buat jamuan macam ni . Ada pulak orang jeleous tengok ustaz belanja kami . Biasa leteww . Dah faham sangat dah dengan sifat manusia yang tak pernah puas tengok orang lain bahagia . Bila dah jadi macam ni , timbul la gosip2 ganas kt sekolah tu . Ada pihak yang tak berpuas hati dengan kami . Niat kami cuma satu iaitu Nak Belajar . Biar la apa orang nk cakap . Kepada pihak2 yang terasa hati dengan kami , kami mintak maaf okay ..


ni ja yang mampu kami bgi sebagai tanda ingatan :)

Ustaz terharu actually . Cuba tengok muka ustaz . Terima kasih ustaz sebab sudi buat kelas malam untuk kami , kami hargai sangat pengorbanan ustaz . Terima kasih ustaz . Kenang kami dalam doamu .



Last bergambar dengan ustaz


Tu hari last ustaz dekat DMW . Petang tu jgk ustaz bertolak balik Selangor sebab hari Jumaat (31/8/2012) ustaz nk khawin . See , ustaz sanggup balik petang Khamis tu semata-mata untuk anak murid dia . Terharu sangat . Terima kasih ustaz ... Sampai sini dlu untuk kali ni . Jumpa lagi :')

p/s : ustaz khairol kata : "ustaz dlm perjalanan ke KL . tadi dlm perjalanan balik ustaz memang teringat sangat-II at korang . rasa sebak pun ada . yang pasti ukhwah kita jangan putus , okayy" .

lotsoflove :
atif imani

Sahabat Selamanya ♥

ASSALAMUALAIKUM

hye ! apa khabar ? sihat ? Alhamdulillah . Sedar tak sedar tinggal lgi 3 hri ja kan nk puasa . Sayu ja rsa nk tinggal Ramadhan . Belum tentu lgi kita bersama dgn Ramadhan thun depan . Okay , untuk kli ni aq nk story psal tdi dkt skolah . Best ouh xdpt duit raya thun ni . Hehehe . Biasa la kan bla hri last skolah mesti ada buat salam jamaah kan . Macam skolah kmi jgk . Bla dh habis semua tu sambung blajar mcm biasa . Okay we start our story . Tu bru pendahuluan ja tu . hee ~ Waktu first skali Quran Sunah . Seperti yg dijanji kan kmi akan pegi ke surau dn tengok slide show . Best dh tengok sampai dekat last2 tu , ustz suruh kmi berdiri dan pegi salam dgn kwn2 . Aduhai , sngt la sedih . Mula2 tu semua okay ja . Bila smpai kwn aq sorg ni nangis , habis skali dgn aq nangis . Skrang ni bru aq tau yg aq xboleh tengok org nangis . Habis smua felling2 kmi pun blik la ke klas . Seperti biasa la kan , tandas destinasi pertama sebelum smpai ke klas . Lepas pda tu cikgu xmasuk smpai la rehat . Naik rehat tu blajar mcm biasa tpi sat ja . Tu yg best tu . Then time hadis tu xpyh ckp apa la memang kena balajar la . Msa nk tunggu ustzh masuk tu , kan msa salam jemaah tu dpt hadiah skit , apa lgi kmi tulis mcm2 la kt kotak tu . Maklum la nk beli kad raya tak sempat . Kira kotak tu pengganti kad raya kami tahun ni *kreatif kan kami?* haha . Kepada yg hantar kad raya kt aq tu sorry la xbls . Bgi hari last mna la sempat nk balas . Sorry okay . Disebabkan keadaan aq yg sedang terketar2 ni terpaksa la aq stop sni dlu *aircond kuat sngt* :") . Okay la apa pun aq nk mintak maaf eh klau spa2 terasa dgn post2 aq yg sebelum ni , aq mintak maaf yea . Aq nk ucap S E L A M A T H A R I R A Y A M A A F Z A H I R B A T I N .

Untuk kawan-kawan aq , Selamat Hari Raya . Biar kita jauh tapi hati kita tetap dekat . Semoga ukhuwah yang terjalin ini akan kekal hingga akhir hayat . Me Love You :')

lotsoflove
atif imani

Untuk Dia :')

ASSALAMUALAIKUM 

Hye korang ! apa khabar ? sihat ? Alhamdulillah . Pejam celik pejam celik dh 23 hari kita berpuasa kan ? kejap ja rsa ? okay , semua dh baca kan tajuk kli ni ? mesti la baca kan , klau tak korang xsinggah la blog ni kan . heee ~ 

Sebenarnya ana ada sorng kawan ni . Tapi entah kenapa bila dengan dia ja mesti ana akan rsa happy semacam ja . Bila sehari dia xtegur ana , mula lah nk mengarang ayat jiwang - jiwang di twitter tu . Masa ana tengah online la . 

Ada satu hari tu , dia boleh buat xnampak ana . Lepas tu ana saja - saja tweet , tiba - tiba muncul ja nma dia mantion nma ana . Time org tengah tunggu dia , sikit pown dia xtegur . Time - time dah nak logout la dia nak hantar chat la dan sebagainya . Maka terpaksa la logout . 

Dalam masa yang sma dia suka sakitkan hati ana . Biasa la dia xtau yg ada org lain menyimpan perasaan kt dia , mana la dia tau apa yg dia buat tu kadang - kadang menyakitkn hati kan . Faham tak ? Buat - buat faham dah la . hehehe . Benda yg paling dia suka buat ialah menyakat ana . Ya Allah , kadang - kadang tu sabar je la . Kalau ada apa2 ja mesti dia yg nak menang . Kadang - kadang tu ada jugak dia memalukan ana di depan orang reramai . Tapi itu semua yang banyak meninggal kan kenangan ana degan dia . Betul apa yang penah dia cakap kt ana , dia buat semua ni sebab dia nk org ingat dia smpai bila - bila . Yes ! I never forget you friend . Saya xkan penah lupa kan awak . Dengan cara ni kadang - kadang tu boleh jugak buat ana senyum . 

Ingat balik msa first time ana jumpa dengan dia , dapat pulak bekerjasama dengan dia . Memang banyak kenangan ana dengan dia dan jugak kawan - kawan yang lain . Sekiranya awak bca post ni , saya nak awak tau yang saya sayang awak , saya hargai tali persahabatan yang kita bina . Thank being my friend . That`s all . Okay la ana stop sini dlu . Nanti kalau ada apa - apa kita story lagi ea . Btw thanks for visit my blog :') 



I'm Here :')

ASSALAMUALAIKUM

Hye ! apa khabar smua ? sihat tak ni ? klau xsihat cepat2 pegi makan ubat . Bagi yg sihat tu Alhamdullillah .
hah ! mcm mna puasa dekat skolah ? best tak ? bgi yang duduk asrama tu mesti best kan ? ya la berbuka
ramai2 degan kawan2 pulak tu . mesti best kan ? 

Sebenarnya ana sja ja jalan2 dekat blog ni , ttba terasa nak update pulak , lagi pun dah seminggu xjalan2 sini . hehe . sat ja masa berlalu kan ? dh masuk seminggu kita puasa . hrmm , lgi cepat masa berlalu lagi cepat la nak SMRA .

Oh , bila cakap ja psai SMRA ni mula la terpikir banyak lagi yang tak menghapai . Nak tunggu sampai bila pun xtau la . Okay we closed the story about SMRA . kita story psai lain pulak . Actually ana rindu kawan2 ana . Dah seminggu pun berlalu . Kenangan bersama xpernah lupa . Always remember our moments that we have together . *hentam ja BI pgi2 ni* Tadi boring2 ttba tringt nk buat something . Nak tau apa ? jom ana tunjukkan 



Satu ni ja la , ni pun dah cukup susah nak buat . Tak smua  gambar ada . Itu pun ciplak dri album depa .
Kalau nak ikutkan edit tu kejap ja . Tapi yang nak cari gambar tu yang lambat . Sebabnya semua orang ada gambar . Ada yang tak ada langsung pun ada . Pening kepala nak ambil mana gambar yang tak dak tu . Nasib baik la ada FB , kalau tak xjdi la . Hrmm , okay la ana out dlu . Mengantuk sangat dah ni . Nanti kita story lgi ea . Assalamualaikum .

Kem Bina Negara , Balik Pulau :')

ASSALAMUALAIKUM

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan :') Alhamdulillah , masih diberi kesempatan untuk berjumpa dengan Ramadhan tahun ni kan ? Amacam hari first korang ? Okay tak ? Macam okay ja ...

first skali aq nk cakap kt sni , ANA RINDU BEBUDAK KEM ANA !!!
TERUTAMA SKALI TEAM 4 !! nak tau sapa bbudak kem yg ana maksud kan ? Okay sni ana story ea ??

17 Julai baru ni bersamaan hri Selasa hingga 19 Julai hri Khamis , ana ada pegi kem dekat Balik Pulau . Mula2 tu rasa macam xbest ja . masa sampai ja kat kem tu line maxis terus xdak . Tu satu hal . Lagi satu tngok tempat dia pun macam xberapa nak menarik sangat . Tu smua mula2 ja tu .

Bila dah sampai sana , daftar smua , tunggu bebudak skolah lain smpai . Kami diberi sikit taklimat and terus pegi ke dorm masing2 untuk bersihkan diri smua tu la . Okay2 ja lgi waktu tu , malam mula tu kmi buat`ice breeking` . Tau kan ? time tu mula la rasa best . Memang best pun . hehehe ^_^ v . Tengok gambar kat bwh ni .



tgh sibuk cri kasut masing2 setelah dirojakkan :')

ni kna cri jawapan mngikut soalan yg diberi


hah ! ni la yang paling malu skali nk buat . tpi kna buat jgk . TERPAKSA !

Tu antara aktiviti yang kami buat masa malam first tu . BEST ! hehe . Sebab campur bebanyak sekolah . Kita boleh kenal degan kawan2 baru . Okay , sekarang ni ana nak story pasal kumpulan ana pulak . Kumpulan 4 . Dekat sana kami kena sebut PKPK 4 . Ana sendiri pun tak tau PKPK tu apa mksud dia .


ni kak fasi kami . cntikkan ?


antara ahli kumpulan 4 .


nuraifa . dri SMI Masriyah

ni pulak Suhaila dri SMA Faqiah Daimiah

ni Haziqah dri SMKA Nibong Tebal

ni kmi la , pljar2 perempuan . malu2 ja smua . hikhik

ni Haziq dia sbgai Penghulu . dia dri SMA DMW 2

yg ni ketua kumpulan kmi . nma dia Adib dri SMA DMW 2


yg sebelah kiri tu ja kumpulan kmi , nma dia Hasbullah

yg ni pulak Anas dri SMA Faqiah Daimiah

Okay , dah kenal kan ? Tak boleh la nak letak gambar sorang2 . Cari fb diorang xjumpa . Ni ja yang ada pun . Lepas tu hari Rabu petang kami ada main game dadu Ibrahim pendek . Best jugak and then kami kena
pumping , sebab bising . Ya Allah , dah la atas jalan tar tu panas , disuruh pulak kmi pumping kat situ . Menggeletar tangan semua . Bila dah habis pumping , kami kena main aktiviti
lain pulak , iaitu merentasi tasik degan mnggunakan tali . Fuhhh ! mencabar gila . Nak tau macam mana ? Ada lgi gmbar . Jom kita tengok .

dh jatuh 2 org . Rasa macam terlebih semangat pulak kan ? . haha

tengok la ketua kmi yg bju putih tu  . haha


Aktiviti ni  tak boleh la nak upload bbanyak , sensitif skit . Btw best main aktiviti ni . Nampak ja macam senang , tapi punya la susah . Masuk hari Khamis , kami cuma buat PKPK tu pas tu majlis penutup . And then balik . Sedih ouh masa nak balik tu . Ye la , sebab nak berpisah
dgean kawan2 kan . Bukan senang nak dapat jumpa balik . sekarang ni kami cuma sembang2 dkt FB ja .
Rindunya nak duduk dalam kelas PKPK 4 tu . Rindu nak dengar ketua kumpulan ana buat lawak kering dia , rindu nak duduk makan sekali , rindu nak tidur sekali *perempuan okay* . Hrmm , apa kan daya cuma 3 hri 2 malam ja kita dapat bersama .



Tutorial untuk pengguna BLOGSKIN.

ASSALAMUALAIKUM

Hye ! okay kali ni sya nk buat tutorial . first time ni . hehe . sya buat ni sbb ada org gna blogskin tpi xthu mna nk cri skin yg cntik right ? okay , sya ajarkan ye . senang ja .

STEP 1 
Korang TEKAN SINI . Okay bla dh klik dia akan keluar mcm nih kan ?


Apabila dh jdi mcm tu , korang boleh la pilih yg mna skin yg korng nak . Banyak pilihan disitu . cri ja .

STEP 2
Bila korng dh tekan dekat skin yg korang nk tu , scroll kebawah sikit ada nmpk dia tls mcm dibawah nih . KLIK SINI .


nmpk kan ? dlm kotak merah tu . Tekan ja Bloger Main tu , dia akn terus download masuk ke PC  korang . 

STEP 3
Bila dah ada dlm PC korang , korang just copy semua code yg ada disitu . Jgn tinggal satu pun . Mcm dibawah ni 


okay , dh faham ? senang ja kan ? boleh ikut lagi ke tak ni ? mesti kena bgi boleh jugak , klau tak xsiap la nanti .

STEP 4
Korang paste kan code tdi dekat template tu kan ? korang yg gna blogskin mesti dh thu kan caranya ?
okay , bila dh paste kan code tu , korang boleh la ubah mana yang patut . Cri slow2 , tengok betul2 . Lepas tu korang try tekan priview . Tengok jdi tak skin yang korang pilih tdi tu .


STEP 5
Bila korang dh betul2 puas hati , korang tekan save . Siap .


Senang ja kan ? harap2 korang boleh ikut tutorial yg sya buat ni ye . Cari yang cantik - cantik tau . Okay lah smapai sni dlu ye . Kita jumpa lgi . 

Jom Baca !

ASSALAMUALAIKUM

hye you alls ! apa khabar ? sihatkah anda2 disna ? Harap semuanya sihat2 la yea . Alhamdullillah . Hari ini , kali ini ana nk story pasal tadi petang . Tadi petang ana ikut my mom pergi Dewan Besar Sg Dua . Tahu kan dimana ? Okay , bagus . Dekat situ ada karnival apa taktau la . Tapi skolah mak ada menyertai pertandingan nasyid . Alhamdullillah , dpt number 3 . Tahniah kepada sekolah rendah Al - Islah , Sungai Petani . Juri nasyid tdi tuh nk tau tak spa ? Abang-abang kumpulan UNIC . Dah dua kali dapat jumpa . Best sngt , tapi yang tak best tuh  tak sempat nak ambik gambar degan depa . Huhuhu . Maklum saja la kan , orang tengah
sibuk mana la sempat nak layan orang nih kan . Malam nih depa ada konsert disitu sebagai malam penutup . Itu yang busy sebenarnya . Nak test mic lagi nak check itu la ini la . Biasa la tu . Tapi kan ana ada ambik gambar degan sorang budak nih , nak tau siapa ? jeng jeng jeng 

bla dh ada yg cemburu , mcm ni la jdi nya 

 Fakhrul Razi

Bazli

gelap :(

nk tengok lgi ? okay jom aq tunjuk gmbar lgi .

ini lah dia wira petang tdi . dapat RM 500 . tahniah skali lgi




itu saja yg nk aq kongsikan bersama . harap2 you alls
enjoy bca entry untuk kli ni okay .

#cntik sngt la . ats tulisan kecik , bwh tulisan besar


Penat Masih Ada :')

ASSALAMUALAIKUM

Woot2 ! apa khabar semua ? sihat hri nih ? Alahamdllillah ,
masih boleh update blog nih . Fuh ! penat masih
ada . nk twu apa yg penat sngt smpai mcm nih ? okay , aq story
eh ? hee ~ sebelum nih mak aq ada bgi twu yg my mom n
adik aq yg 2 org tu nk pi KL naik train . Mesti la
aq dgn adik aq yg laki tu xpuas hati . Sbbnya kmi 2 org xboleh
ikut . Hrrmm , xpa . Kmi pun buat xtwu ja la . Dh
xboleh ikut kn . Nk buat apa lgi . Then petang Jumaat tuh mak
aq dh sibuk2 nk goreng bihun la nk goreng nasi la
and mknan ringan tu la . Aq pun tolong la mak aq at dapur . Msa tuh
dh pukul 6:30 ptg . Sibuk punya sibuk dkt pukul 6:50 ptg
mcm tu la , bla mak aq dh memang nk kluar rumah dh . Tba2 kwn mak
aq call ckp ada stu tmpt kosong . Mak aq tnya la
aq yg tgh best2 tngok tv . "kakak nk ikut x ? ada lgi stu tmpt kosong ."
Aq pun xtwu la nk ckp . Nak p ka tidak . Sbb trpaksa
tinggal adik aq tuh . Kesian pulak dia . hrmm , bla pikir2 blik mlm stg dia
nk pi tusyen , tinggai aq sorng2 , esok plak dia nk pi
skolah , tinggai aq sorng2 jgk , lbih baik aq ikut ja . Okay , bla kata ja nk
ikut , dgn keadaan yg kalut tuh , amik bju , sluar , then
msukkan dlm beg . Ouh , cukup kelam kabut wktu tuh . Pas tu , kluar la
dri rmh kan . Bla dh smpai skolah mak aq tu , solat maghrib 
buat jama' siap2 . Bla smpai ja dkt KTMB BM tuh , ada pulak pengumuman
ktanya keretapi kmi tuh delay pulak . hah ! tunggu la smpai
pukul 11:30 mlm . Sementara keretapi tuh nk jln , dlm pukul 12 jgk la kan .
Mlm tuh dh tidur dlm keretapi . Best ouh . 7 jam nk smpai
KL central . Punya la lmbt . Nasib baik la xsejuk sngt . Bla dh smpai sna ,
nk jln pi dkt tmpat bas tu , punya la jauh . Takpa la . Jalan
 punya jalan semua pakat berebut plak nk naik bas . haha . Msa tuh dlm pukul
8 pagi kowt . Berhenti di masjid apa tah . Mandi smua . Pas tu bru
pi mkn .  Lps makan kmi pi Pusat Sain . Biasa2 ja di situ . Situ klau bgi budak2 best la . 2 jam kmi disna . Pas tu Muzium Polis . Best jgk la .
Pas tu lgi jln kaki naik ke Planetarium . Ki nih yg best sbb boleh tngok
crita The Race To The Earth . 3D . pergh ! punya la best .
Hasrat hti nk msuk dlm teater tuh nk tidur . Tpi xjdi pulak . Dgn kasut aq
buat hal . hrrm , xboleh la tidur . Lpas pi Planetarium kmi pi
mkn dkt Restoran Warisan dkt dgn Dataran Merdeka . Situ barang dia
smua mahal2 . Lpas mkn kmi pi Muzium Negara . Best jgk kt
muzium tuh . Lps pi muzium , kmi ke jalan TAR . Mulanya kmi nk ke Pasar
Seni , tpi xjdi sbb apa xtwu la . Jln dkt situ , rsa mcm nk
tercabut kaki weyh . Ada ka ptut bgi msa 1 jam 15 minit , mna la sempat
nk jln2 dkt situ . Kebetulan ada pasar mlm pulak mlm tuh .
 Bukan senang nk jln dlm org ramai2 mcm tuh . Penat weyh . Sblum
nih pi dgn family , snang la nk jln bla2 pun . hehe .
Lpas tu kmi pi Masjid As - Syakirin . Msjid dkt KLCC tu . spa xknai kan ?
Kmi solat Zohor skali ngn Asar . Pas tu solat Maghrib ngn
Isyak skali . Msa kmi tgh solat Maghrib tu , ttba hujan . hah ! time tu pling best . haha . Habis kasut kmi basah . Skali ngn kasut2 aq skali
kena . Basah kuyup . haha . Dh la kasut bru . hee ~ okay , pas tu
jln la kmi dlm hujan renyai2 tu masuk dlm KLCC menuju ke LRT . Smua
pakat sejuk habis . haha . Bla dh naik LRT smua , kmi pi mkn
dkt KL central tu . Jgn duk ckp apa la time tu . Smua org pakat lapar . Habis ja
mkn kmi tros ke tmpt nk naik train tu la . Alhamdulillah ,
train kmi smlm xdelay dh . Kmi bertolak pukul 9 mlm kowt klau xsilap .
Smpai sni pukul 4:40 pgi . Smpai ja dkt KTMB BM tu , bas dh
ada . Kmi blik trus ke skolah , smpai skolah dh pukul 5:30 pgi . Smpai rumah
pukul 5:50 . Smpai ja solat lpas tu memang xtunggu lma dh la .
 Apa lgi kan , tidur trus la . Bangun ja tengok2 jam pukul 10:50 pgi . haha .
Terkejut aq . Tak penah aq bngun lewat smpai mcm tuh . hrmm , tu ja story aq nk share ngn korng smua . Harap sngt korng enjoy bca story aq nih ea .

#sorry sbb xsempat nk upload gambar .

Selamat Kembali Ke Sekolah :')

sASSALAMUALAIKUM

hye you all ! apa khabar ? sihat ? alhamdullillah , aq pown sihat jgk .
dh lma xupdate blog nih . ingt kowt cutii hri tu sempat la nk
update sepatah dua kata . tpi hampeh ! xsempat jgk . bla nk on ja blog
nih mesti ada masalah . aq pown xtwu apa masalah dia . 
susah kan ? mcm mna cti hri tu ? best x ? mesti best kan ? korng pi mna ? aq pi KL ja . 
alah , tmpt biasa la tu . dh boleh hapai
dh jln2 kowt situ . hah ! xlupa jgk , mcm mna dgn
exam korng yg sebelum cuti tuh ? okay ? bla ckp ja psai exam ,
smua jdi xbest ja kan ? xpa la kita tutup crita psai exam .
*hilang kata2* . act aq post nih sbb sja ja nk test blog nih . kowt2 la
xberfungsi kn . dh lma xupdate . okay la aq stop sni dlu ea .
Assalamualaikum :')

Exam oh Exam .

ASSALAMUALAIKUM

Hye abg2 hensem , kakak2 cntik , adik2 comel . thanx sbb
sudi singgah sini :') . prasan mcm ada org bukak
blog aq nih kan ?  sobsob :'(  okay2 . hurm korang dh ready
ka nk exam xlma lgi nih ? mesti dh ready kan ? 
untung laa korang exam 2 minggu lgi . aq minggu dpn ari khamis .
wish me luck okay :') . tq . act aq bru ja hapai adab ngn
nahu . al - quran pown tersekat2 lgi . adoi , susah la mcm nih . mna 
xsusah kan asyik online ja . time bca buku aq online . hehe
mlm nih sempat jgk aq hapai adab lgi . ya la tu pown sbb  ayh aq tutup tv ,
xbgi bukak laptop dh . tu sbb la aq mengapai jgk . nih
ayh aq xdk . boleh la aq online sat . hikhik  . rindu sngt dh at blog nih . sbulan
lebih aq xbukak blog nih . xdn la nk update at blog . okay la
aq stop sni dlu ea . apa2 pown good luck untuk smua . jwb baik2 ea :')


SABAR LAH WAHAI TEMAN :')

ASSALAMUALAIKUM

Kawan ,

saya twu pa yang awak tengah rasa sekarang .

walaupun ujian yang kita dapat xsama , tpi hakikatnya sama .

setiap manusia ada macam2 ujian yang Allah bagi pada hamba2-Nya .

ingat ! Allah xkan uji kita klau kita xmampu untuk hadapi stiap ujian yang diberi .

xpa , biar ja dia . lambat laun dia akan blik pada awak . sabar , saya twu

bukan mudah untuk awak hadapi semua ni kan ? sbb kita dh rapat sngt dengan

dia kan ? saya twu , saya pown xbaik untuk nasihat awak ,

tpi jom sma2 kita bangun untuk terus hidup . jangan kita biarkan

masalah terus bersarang di fikiran kita . diam kan diri adalah

cara yang paling baik untuk mempertahan kan persahabatan kita .

sabar lah wahai teman . tabahkan hati awak untuk hadapi semua ni .

insyaallah , kalau awak da pa2 lgi awak luahkan pada Yang Maha Mendengar .

klau awak perlukan seseorng untuk awak kongsi bersama ,

saya boleh mendengar semua masalah awak :')

 
Satu bingkisan buatmu wahai teman :')