Hidup Di Negeri Orang :)

ASSALAMUALAIKUM


Hai !!! Apa khabar ? Sihat ? Alhamdulillah jumpa lagi kite , hehehe. Dah lama tak update blog ni, rindunyaaaaa !!! Okay, mood meroyan was ON . Mood ni kalau dah ON memang susah sikit nak OFF , okay abaikan . Lamanye lah tak update some news kat sini kan ? Takpe lah , hari ni ana kembali semula . Hehehehe acah-acah ada orang kesahkan .

Alhamdulillah dah nak masuk sem 2 pun , cepat betul masa berlalu . Sekarang tengah cuti sem , boleh lah nak mengupdate blog ni kan . Lama-lama duduk rumah tak buat apa-apa baik kita lakukan sesuatu yea dok ? Heeee :D Ana nak lah bercerita sikit pasal sem 1 ni . Ye lah mahasiswi baru katakan excited tu belum lagi habis . Lama betul excitednya kan ......

Untuk sem yang pertama ni Alhamdulillah dah pun settle . Mula-mula nak adapt benda baru memang lah orang kata tu susah sikit . Walaupun tak susah sangat . Tapi sebenarnya belajar jauh-jauh ni kena banyak berdikari lah kan . Semuanya kena uruskan sendiri , bukan lagi nak harapkan orang lain semuanya atas diri sendiri ja . Nak balik ke kampung halaman kena naik bas sendri , beli tiket sendri , angkut barang sendiri . No more manja-manja , korbankan masa , korbankan perasaan rindu yang ada dalam hati ni bila tengok kekawan yang boleh balik rumah selalu . Haaaaa banyak betul pengorbanan ni .


Bila dah cakap sem 1 ni , junior lah namanya kan . Semua benda nak buat kena tanya senior-senior yang ada . Maklum la tak boleh nak bayang macam mana keadaan tu lagi . Masa nak ambil hall ticket untuk final exam hari tu , macam-macam ada dalam kepala otak ni . Dengan dewan nya lagi nak mencari . Lahai padahal senang je pun cuma tak tahu itu yang jadi macam huru hara sikit . Selalunya exam di sekolah memang dah ditetapkan dewan tiba-tiba sekarang ni dah kena pergi cari sendiri . Masa tu lah kalut tanya senior-senior , hahahaha . Lawak bila ingat-ingat balik .

Macam-macam ragam ada . Tapi yang bestnya bila exam tu tak rasa stress sangat , siap boleh rileks-rileks lagi . Hahaha . Rileks tu sebab jarak hari tu panjang sangat , itu yang bahagia . Tapi untuk next sem dah tak boleh nak rileks-rileks . Sebabnya pointer kena jaga , kalau bertambah takpa jangan pulak berkurang . Itu memang cari pasal namanya . Hmmmm sampai sini dulu lah , kite jumpa di lain entry yea . Byeee !! Jumpa lagi :D


Tiada ulasan: