Perpisahan Yang Terjadi :(

ASSALAMUALAIKUM


Hye ! Rasa macam dah lama tak update blog ni . Korang semua apa khabar ? Sihat ? Jawab dalam hati masing-masing lah yeaa :) Tajuk untuk post kali ni bunyinya macam sedih ya dak ? Memang sedih pun , huhuhu :'( . Jemput lah semua baca sampai habis cerita sedih ana untuk kali ni . Baca tau !!

Ingat tak , entry yang sebelum ni ana ada cerita pasal kawan-kawan ana yang nak pindah tu ? Okay , kalau dah baca bagus lah . Yang belum baca tu mohon pergi baca . Masa tu ana cakap kawan-kawan ana yang nak pindah tapi untuk hari ni , ana sendiri yang nak pindah . Actually bukan nak pindah tapi nak berhenti terus .

Kawan-kawan ana yang dah keluar tu bukannya pindah , tapi diorang pun berhenti macam ana . Dalam kelas ana sekarang tinggal 36 orang kalau tak silap daripada 42 orang pada awalnya . Lepas ja result SPM keluar hari tu , sorang-sorang yang keluar . Sekarang giliran ana pulak untuk keluar . Berat hati sebenarnya nak tinggal sekolah tu . Dah 5 tahun 4 bulan ana disitu . Dah memang sebati dengan keadaan di situ . Mesti tertanya-tanya kan kenapa ana nak keluar ? Tinggal lagi berapa bulan ja lagi ..

2 minggu lepas kawan ana tolong check untuk kemasukan tingkatan 6 . Alhamdulillah ana dapat tingkatan 6 tu . Masa mula-mula ayah ana sebut pasal tingkatan 6 ni ana memang dah tak nak masuk . Tak tahu kenapa , memang masa tu nak teruskan dengan STAM *walaupun ragu-ragu* . Lepas tu ana bagitahu mak ayah ana dan ayah ana macam suruh pergi tapi masih lagi 50-50 . Memang minggu tu buntu , bukan ana ja yang buntu tapi roomate ana pun . Kami dapat tingkatan 6 , dalam hati tak berapa nak yakin dengan STAM . Tak tahu kenapa rasa takut giler dengan STAM .

Minggu seterusnya dah buat istikharah hati masih lagi cakap nak stay dengan STAM . Waktu tu , kalau orang cuit sikit memang senang ja ikut cakap orang . Bila dah bincang ana dapat keputusan yang ana nak ke tingkatan 6 . Waktu tu memang dah betul-betul nak ke tingkatan 6 . Lepas ana bagitahu parents , parents pulak macam tak bagi keluar dari STAM . Sebenarnya bukan diorang tak bagi tapi diorang ana buat keputusan sendiri , ikut kemampuan sendiri . Dan waktu tu juga hati ana nak ke STAM balik *pelik-pelik skit* . Memang main antara 2 tu ja .

Mak ana bagitahu yag ana dapat tawaran ke KUIM , memang dapat la sebab ana isi haritu . KUIM ni kalau kita isi memang kita akan dapat . Lepas tu bila fikir-fikir balik , ana memang nak ke KUIM dan tak nak ubah-ubah lagi . Penat tau tak ubah-ubah macam ni . Ana memang jenis yang tak reti untuk buat keputusan sendiri . Nak tetapkan hati pun susah , tak tahu la kenapa susah sangat .

Hari Jumaat baru ni , ana last di sekolah tu . Mula-mula semua tak tahu yang ana nak keluar . Tapi kawan ana sorang ni cakap kuat-kuat dalam kelas yang ana nak keluar , haaa heboh habis . Ada sorang kawan ana ni memang style sporting and dia menyanyi untuk ana lagu sahabat lah , doa perpisahan lah macam-macam lagi . Dah la dia tu bukan kaum sejenis , hehehe *lelaki* .

Banyak kali jugak ana pergi jumpa guru kelas ana . Macam biasa lah tugas seorang guru , memberi nasihat . Macam-macam yang ustazah bagi , terima kasih sangat-sangat . Memang ramai yang tak bagi keluar sebab lagi berapa bulan ja nak habis dah . Kawan yang tak pernah bercakap sebelum ni pun , tiba-tiba hari Rabu tu bercakap walaupun sekelas *terukkan ?* hahaha . Ni kawan-kawan lelaki lah , kalau perempuan tu tipu lah kalau kata tak bercakap yea dak . Hmm finally ana keluar dari sekolah tu . Sedih yang teramat nak tinggal sekolah tu , kawan-kawan , ustaz ustazah dan semua lah .

Untuk kawan-kawan yang lain , teruskan perjuangan . Insyaallah ukhuwah kita kekal terpelihara oleh Allah , saya sayang awak-awak sekalian . Jangan lupa saya tau !! Terutama warga-warga 6 Farabi . Syukran ya asdhiqat :)


Kak long
Atin
Alia
Paah
Nabihah
Ummi
Hawa
Qilah
 Shahirah
Rushda
Syamim
Hanan
Aifaa
Kak Hajar
Kak Tikah
Sakinah
Afiqah
Yasmin
Syaziela
Farhany
Dini
Humairak
G-ah
Nailah
Ghazali
Naim
Muslih
Imran
Ikmal
Zul
Paan






Tiada ulasan: